Καλωσήρθατε

Το πλωτό μουσείο ΕΛΛΑΣ ΛIΜΠΕΡΤΥ, αποτελεί ένα από τα 3 εναπομείναντα πλοία Liberty, το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ δέχθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της πολιτείας και της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας να δωρίσει προς την Ελληνική Κυβέρνηση το 2007. Το πλοίο έφθασε ρυμουλκούμενο εις τον Πειραιά τον Ιανουάριο του 2009 και περί τον Μάιο άρχισαν εργασίες αποκατάστασης εις την αρχική του μορφή, οι οποίες περατώθηκαν τον Ιούλιο του 2010.

Σήμερα το πλοίο είναι ελλιμενισμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα <<ΣΙΛΟ>> Πύλη Ε2, ανοιχτό εις το κοινό καθημερινά με επισκέπτες παλαιούς και νέους ναυτικούς, σπουδαστές από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, φοιτητές από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου ακόμα και από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, πολυάριθμους καραβολάτρεις, όπως τους αρέσει να αποκαλούνται, πολυάριθμους τουρίστες που καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια και το βλέπουν στην είσοδο του κεντρικού λιμένα και γενικά επισκέπτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε βίντεο, την ιστορία του HELLAS LIBERTY.

Τελευταίες Εκδηλώσεις / Επισκέψεις
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΛΙΜΠΕΡΤΥ
Η διαχείριση και λειτουργία του μουσείου θα παραχωρηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Όμιλο μας, <<ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΛΙΜΠΕΡΥ>>. Η απόκτηση και αποκατάσταση του πλοίου καθώς και η λειτουργία του ως πλωτό μουσείο αναδεικνύει τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξαν τα Liberty, στην ανασυγκρότηση του Ελληνικού Εμπορικού στόλου αλλά και της εθνικής μας οικονομίας και προβάλλει την συμβολή που έχει η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στην πρόοδο και ευημερία του Ελληνικού Έθνους, στόχοι που αποτελούν και τους καταστατικούς σκοπούς του Ομίλου μας.

Εμπνευστής και πρωτοστάτης για την απόκτηση του ΛΙΜΠΕΡΤΥ ήταν ο Σπύρος Μ. Πολέμης. Σε αυτήν της προσπάθεια συνεισέφερε οικονομικά μια μικρή ομάδα Ελλήνων Εφοπλιστών με προεξέχουσα την συνεισφορά του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου ο οποίος έδωσε την δυνατότητα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του πλοίου και η συντήρηση του καλύπτοντας τα έξοδα, μέχρι και σήμερα.
 
Τελευταίες Εκθέσεις
Τα νέα μας

Κάντε μια δωρεά

Για να συμμετάσχετε και εσείς στην συντήρηση και λειτουργία του πλωτού μας μουσείου.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε μας στα Social Media :